Bevingsschade
Ook in onze regio
Bouwbedrijf van Polen lost het voor u op!Schade en Herstel
Hebben aardbevingen, veroorzaakt door gaswinning, schade aan uw huis veroorzaakt? Dan wilt u dat dit zo goed mogelijk wordt opgelost en hersteld. Daarvoor bent u bij Bouwbedrijf van Polen aan het juiste adres. Wij hebben de expertise en vakmanschap in huis om kleine of grote schades te herstellen. Dat kan schade zijn aan uw nieuwbouwwoning maar ook aan uw monumentale pand. Juist dat soort specialistische reparaties kunnen wij voor u verzorgen.
Bij beving schade denkt men vaak aan scheuren in het metselwerk maar ook binnen kunnen op tal van plaatsen scheuren ontstaan. Zaak is om goed te inventariseren waar en wat voor schade u heeft. Pas dan kunnen we een goed plan van aanpak maken van herstel.
Wij werken al jaren samen met vaste leveranciers en onderaannemers, zoals dakdekkers, installateurs, schilders, voegbedrijven enz…

Bouwkundig versterken
Uw huis is nooit ontworpen om bestand te zijn tegen aardbevingen. Daar was helemaal geen reden voor en er zijn in Nederland dan ook geen wetten of bouwregels. Inmiddels weten we dat er in Noordoost-Groningen bevingen kunnen voorkomen met een kracht van 3.9 op de schaal van Richter. Regels zijn nu wel degelijk relevant en nodig en er zijn inmiddels richtlijnen. Deze richtlijnen staan vermeld in de Nationale Praktijkrichtlijn (NPR).
Melden:
Vanaf 5 januari 2015 kunt u alle nieuwe schades melden bij Centrum Veilig Wonen. De NAM is echter terughoudend in het toekennen van claims “buiten” het door de NAM vastgestelde aardbevingsgebied. Maar ongeacht of de NAM uw schade vergoed u wilt de schade toch goed en deugdelijk hersteld hebben ?.

» Neem gelijk contact voor een vrijblijvende afspraak.


Handige links
» www.nam.nl/nl/nam-in-society/earthquakes.html
» www.namplatform.nl
» www.centrumveiligwonen.nl/schadeherstelIs er bij u voor tenminste 1.000 euro aardbevingsschade vastgesteld dan kunt u aanspraak maken op een subsidie/tegemoetkoming van maximaal 4.000 euro. (Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering)
» www.snn.eu/aanvragen